Tänään kävimme lemmikkikurssilaisten kanssa HESY:ssä. Siellä me olimme noin tunnin verran (huomioikaa matka korson koululta helsinkiin).

Merikilpikonnista:

- Hesyyn tuodaan harvoin maakilpikonnia, sillä ne ei muistaakseni ollut yhtä hankalia kuin vesikilpikonnia. Vesikilpikonnia sen sijaan on löytynyt enemmän hylättyjä. Jos niille ei riitä tilaa, sitä ei lopeteta, vaan kysellään eri harrastelijoilta, jos niillä olisi tilaa ja aikaa ottaa se huostaan.

- Mitä muhkuraisempi vesikilpikonnan kilpi on, sitä huonommin sitä on hoidettu. Eli mahdollisimman sileä kilpi olisi hyvä.

- HESY myy vesikilpikonnia halvalla, sillä niiden varusteet, tavarat ja kaikki muukin maksaa paljon.

Koirista:

- Koiriat asustavat toisessa paikassa (koiratalossa) ja sijaiskodeissa. Nämä paikat eivät ole avoinna yleisölle, jotta koirat eivät stressaantuisi. Onneksi kuitenkaan Suomessa ei ole paljoa löytökoiria.

- Yleensä löytökoirat ovat isoja sekarotuisia uroskoiria. Vain hyvin harvat ovat rotukoiria tai narttuja.

- Koiria haetaan useammin kuin kissoja, sillä ne ovat yleensä vain karanneet kodista.

Kissoista:

- Eläinsuojelukeskuksessa on tilaa kaikkiaan 150 kissalle.

- Jos kissa karkaa eikä sitä saa kiinni, HESY:stä voi lainata kissaloukkuja. Loukku on vaaraton kissoille ja se toimii perinteiseen tapaan: loukkuun laitetaan namia. Kun kissä on loukussa, ovi paukahtaa kiinni ja kissa on taas tallella. Todella moni kissannomistaja on tarvinnut lainaan loukkua.

- Kaikki kissat leikkautetaan siltä varalta, ettei tule ei-toivottujen kissanpentujen syntyminen ja heitteellejättö - täten HESY vähentävät kodittomien kissojen määrää. Leikkauksen jälkeen niiden korvaan laitetaan ruksi merkiksi siitä, että se on ollut HESY:ssä.

- Jos HESY:stä ottaa kissan lemmikikseen, omistajalle tehdään monta kysymystä ja vaatimusta, ettei kissaa uudestaan hylätä. Yksi toimenpide on se, että jos on parveke, ovi pitää olla lukittuna ettei kissa pääse pakosalle. Jos kissan päästää pihalle, se pitää olla kytkettynä.

Luonnonvaraiset eläimet:

- Kaikki luonnonvaraiset eläimet menevät nykyään korkeasaareen. Ennen ne olivat myös HESY:ssä, mutta niillä ei välttämättä ollut kamalan hyvät oltavat lattioilla. Tämän takia ne menevät korkeasaareen, jossa niillä on paremmat olosuhteet.

Eksoottiset eläimet:

- Niitä ei tule onneksi paljoa.

Kanit:

- Villikanit ovat tulleet siitä, kun kaneja on laskettu vapaaksi kaupunkiin. Vähitellen kaneja on lisääntynyt kaupungissa ja ne yleensä tekevät harmia. Useimmat villikanit kuitenkin joutuvat helposti saaliiksi, sillä ne ovat liikaa tottuneet ihmisiin, hälinään ja eivät muutenkaan osaa enään välttää vaaroja.

- Kanit menevät yläkertaan, missä kissatkin on.

Muuta:

- HESY:ssä on vähän yli 12 työntekijää ja muut yli 18 vuotiaat saavat tehdä vapaaehtoista työtä, kuten pitää kissoille seuraa. Sinne otetaan myös työharjoittelijoita.

- Eläimistä pidetään hyvää huolta ja etsitään kodittomille eläimille rakastavainen koti!

Muuta en muistakaan..

Noh, kun pääsimme takaisin koululle, siellä sitten meidän luokkalainen sanoi: "anna hali". Olin ihan kuin puulla päähän lyöty. Vastasin tyyliin jotain tämmöistä: "Täh? Miksi?". Sakura tosin oli ihan "jippii" ja antoi halin. Sain yllättäen opettajalta punaisen paperin ja sanoi: "taita se kahtia". Kattelin paperia hetken, kunnes tajusin mistä oli kyse. Koska huomenna on ystävänpäivä, niin tänään tietenkin vietettiin sitä (koska huomenna ei ole koulua). Piti halata paljon ihmisiä ja pistää ne kirjoittamaan nimensä paperille. Itse sain halattua 76 kertaa eri ihmisiä. Se oli kivaa! :)

Sain matikantunnin aikana kokeen (numeroa en kerro). Vasta sen jälkeen lähdin halireissulle. Ruokailun jälkeen menimme terveystiedontunnille myöhässä (krohöm) ja oltiin hetken, kunnes lähdimme Lumoon katsomaan Vanhoja tansseja. Lpppuhuipennus oli paras koko esityksestä, heh...

Kuulin että simkorttini oli löytynyt kahtia jonkun hepun taskusta (jonka nimeä en tietenkään muista). Noh, kotona mä simahdin väsyneenä sängylle.

Yksi kuva nellistä.

Ja Tacosta...